mei, 2024

04mei13:30Turnova trappenloop TurnhoutLoopwedstrijd met uitslag

Details organisatie

Zaterdag 4 mei 2024

Op zaterdagnamiddag 4 mei 2024 organiseert de VZW Buiten-Gewoon-Sporten (BGS) voor de 1ste maal een trappenloop in de 18 verdieping hoge Turnova toren.  Met de organisatie van deze sportieve uitdaging willen we, in samenwerking met Alzheimer Liga Vlaanderen, aandacht schenken aan de ziekte Alzheimer.

Zowel de goed getrainde sporters als de recreanten, verenigingen, families en bedrijven kunnen een starttijd reserveren om de 397 trappen te overmeesteren met als beloning een prachtig uitzicht over Turnhout vanop het dakterras van de Turnovatoren. Met de organisatie van deze trappenloop tracht BGS de Alzheimer Liga Vlaanderen financieel te ondersteunen om haar doel “om niemand te vergeten” te ondersteunen.

De VZW Buitengewoon Sporten (BGS) is niet aan haar proefstuk toe. 25 jaar lang organiseerden zij de Turnhoutse Variathlon. De vzw was een pionier in het organiseren van natuurgebonden en avontuurlijke sporten. Sinds 2015 organiseert BGS jaarlijks het kampioenschap pagschieten dat vanaf 2022 de titel Vlaams Kampioenschap Pagschieten draagt.

 

Met de organisatie van deze trappenloop tracht BGS de Alzheimer Liga Vlaanderen financieel te ondersteunen om haar doel “om niemand te vergeten” te ondersteunen.

Algemene Info:

Het onthaal bevindt zicht op de Grote Markt van Turnhout en is geopend vanaf 13.30 uur.   Vanaf 14.30 u starten de deelnemers met een interval van minimum 30 seconden.  De laatste start is voorzien om 18.00 u.

VOORWAARDEN

Voor individuele deelname moeten de deelnemers geboren zijn in 2008 of vroeger.

Deelnemers die geboren zijn na 2008 (-16 jarige) kunnen enkel deelnemen in teamverband onder voortdurende begeleiding van een +18 jarige.  Deze +18 jarige is verantwoordelijk voor alle -16 jarigen in zijn team.

De Turnova trappenloop vindt plaats op zaterdag 4 mei 2024.   Het onthaal bevindt zicht op de Grote Markt van Turnhout en is geopend vanaf 13.30 uur.   Vanaf 14.30 u starten de deelnemers met een interval van minimum 30 seconden.  De laatste start is voorzien om 18.00 u.

Deelnemers nemen deel op eigen verantwoordelijkheid en worden door de organisatie niet verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

INSCHRIJVING

Inschrijven kan voor de volgende wedstrijdformules:

  • Individueel: € 10,00 (€ 2,00 met Uitpas kortingkaart kansentarief)
  • Groep competitief: € 40,00  Min 4 en max 5 personen per groep). De tijd van de 4de trappenloper telt als eindtijd
  • Groep recreatief (zonder tijdsregistratie): € 25,00 (max 5 personen per groep)

Inschrijvingen worden afgesloten op dinsdag 30 april 2024 om 20.00 u. De betaling gebeurt bij inschrijving.  Bij inschrijving kan er gekozen worden voor een startblok.  Na inschrijving en betaling ontvangt de deelnemer een bevestigingsmail met ticket en QR code.   Het inschrijvingsgeld is niet terug te vorderen.

Op donderdag 2 mei 2024 wordt de startlijst gepubliceerd op www.trappenloop.be.

AANMELDEN AAN HET ONTHAAL

De deelnemer meldt zich ten laatste 30 minuten voor zijn toegekende start aan bij het onthaal op de Grote Markt van Turnhout.  Op vertoon van identiteitskaart, ticket en QR code ontvangt de deelnemer een startpakket met borstnummer, briefing en genummerd polsbandje.

OMKLEDEN EN VESTIAIRE

In de nabijheid van het onthaal en de start is er een ruimte voorzien waar deelnemers zich kunnen omkleden.  Het persoonlijk materiaal kan veilig in bewaring gegeven worden aan de vestiaire op voorwaarde dat al het materiaal in 1 tas of zak wordt gestoken en als die gelabeld wordt met het genummerde label dat je in je startpakket kan vinden. Losse kledingstukken of materialen worden niet aanvaard.  Je kan je aanmelden aan de vestiaire op vertoon van je borstnummer en genummerd polsbandje. Na afloop kan het materiaal terug opgehaald worden op vertoon van borstnummer en bij afgifte van het polsbandje. De organisatoren zijn niet verantwoordelijk voor eventueel verlies of diefstal van persoonlijk materiaal of borstnummer.

KLAAR VOOR DE START

Minimum 5 minuten voor je toegekende starttijd meld je je individueel of in team aan voor het podium op de Grote Markt.   Je passeert dit pré-start podium voor een korte babbel – briefing en steekt dan via het regenboog-zebrapad de straat over naar de effectieve startplaats.

START EN TIJDSREGISTRATIE

De startofficial bepaalt wanneer je start. Jouw tijd begint te lopen zodra je de startlijn overschrijdt en eindigt bij het overschrijden van de aankomstmeet op het 18de verdiep. De tijdsmeting gebeurt via een chip in het borstnummer. Bij aankomst op het 18de verdiep wordt de aankomsttijd geafficheerd.  Bij een groep competitief zal de tijd van de 4de trappenloper als eindtijd tellen. Het borstnummer moet niet ingeleverd worden. De ranking van de tijden is tevens online te volgen www.trappenloop.be

WEDSTRIJDREGLEMENT

Deelnemers volgen de instructies van de stewards, veiligheidspersoneel en organisatie.  Deze personen herken je aan hun trappenloop-organisatie T-shirt.

Deelnemers gedragen zich 100 % fairplay waardoor snellere lopers die wensen in te halen niet mogen gehinderd worden. Probeer daarom zoveel mogelijk rechts te lopen zodat er links steeds ruimte is om in te halen.  Deelnemers die in groep deelnemen lopen niet naast elkaar op de trap maar laten ook alle ruimte voor de snellere lopers om in te halen.  In de trappenhal staat op iedere verdieping een steward die zal waarschuwen als er een sneller loper wenst in te halen.  Het is verplicht om de instructies van deze stewards op te volgen.

Lopers worden gediskwalificeerd als:

  • ze geen vrije doorgang geven aan snellere lopers;
  • ze afwijken van het aangeduide parcours;
  • ze hun borstnummer of tijdschip verliezen.

Bij aankomst zijn de deelnemers verplicht om de aankomstzone vrij te houden en de instructies van de medewerkers/organisatie op te volgen.

UITBLAZEN EN GENIETEN VAN HET FABULEUZE UITZICHT TORENHOOG

Alle deelnemers mogen maximum 15 minuten genieten van het verbluffende zicht vanop het dakterras van de toren.  Bij aankomst wordt op het borstnummer het uur vermeld waarop de deelnemer het terras moet verlaten.  Deelnemers houden zich strikt aan deze timing.

AFDALEN

Voor het afdalen naar gelijkvloers wordt de 2de trappenhal gebruikt.

Terugkeren via de trap waarlangs je naar boven bent gelopen of de publieke liften is niet toegelaten.

EHBO EN VEILIGHEID

Langs de afgebakende route van de Grote Markt tot aan de ingang van de Turnova toren zullen er meerdere doorgangen zijn waarbij winkelende mensen of supporters de looproute kunnen kruisen.  Aan iedere passage zal een steward voor een veilige doortocht zorgen voor zowel deelnemers als voorbijgangers.  In de trappenhal van de toren zal op ieder verdiep een steward staan die instaat voor de veiligheid.  Deze steward kan in geval van nood op directe wijze de organisatie en EHBO medewerkers verwittigen.  Aan de aankomst is tevens een EHBO hulppost die voor eventuele medische bijstand kan zorgen.

 

Tijd

(Zaterdag) 13:30

Lokatie

Turnovatoren - Turnhout

Organisator

Buitengewoon sporten

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info

X